Aluminiumsfolie

Aluminiumsfolie

Aluminiumsfolie er et solid ark av aluminium av en passende legering, valset til svært tynne tykkelser, med en minimumstykkelse på ca. 4,3 mikron og en maksimal tykkelse på ca. 150 mikron.Fra et emballasje- og annet viktig brukssynspunkt,

En av de viktigste egenskapene til aluminiumsfolie er dens ugjennomtrengelighet for vanndamp og gasser.Dies 25 mikron eller tykkere er fullstendig vanntette.Tynnere målere er laminert til en ugjennomtrengelig komposittfilm som er ideell for emballasje og generell isolasjon og/eller barriereapplikasjoner.

folie 1

Aluminiumsfolie er tilgjengelig i blanke og matte overflater.En skinnende finish skapes når aluminiumet rulles i sluttfasen.Det er vanskelig å produsere ruller med et tynt nok gap til å lage aluminiumsfolie, så ved den endelige lamineringen rulles begge arkene opp samtidig, noe som dobler tykkelsen ved inngangen til rullen.Senere når bladene skilles, er den indre overflaten matt og den ytre overflaten er blank.

Aluminium er svært motstandsdyktig mot de fleste fettstoffer, petroleumsoljer og organiske løsemidler.

Det er tre forskjellige grupper legeringer på markedet, hver med forskjellige egenskaper.Derfor er det viktig å velge den mest passende legeringen for hver sluttapplikasjon.

folie 2

legering:

– 1235: I denne legeringen er aluminiuminnholdet veldig høyt.Duktiliteten til rent aluminium tillater meget god transformasjonsadferd under laminering, noe som gjør den ideell for fremstilling av svært tynne folier, 6-9 mikron.

Minimumsmengden av legeringselementer resulterer i et svært lavt innhold av intermetalliske faser, og reduserer dermed antallet mikroperforeringer.

Materialhardhet er ikke kritisk for denne spesielle sluttbruken, da tynne folier aldri brukes uten støtte.Det vil si ikke en del av en flerlagsforbindelse.Aluminiumsplater fungerer som en barriere i strukturen, mens lag med papir eller plast gir

mekanisk motstand.

Typiske sluttbruk for denne kombinasjonen av gull er aseptisk væskeemballasje,

Sigarettpapir eller kaffeemballasje.

– 8079: Det er en legering av aluminium og jern (Fe).Jern som legeringselement øker foliens styrke, noe som også krever høyere transformasjonskrefter under valsing.Jo større antall og størrelse Al-Fe intermetalliske forbindelser er, desto større er

Jo større er risikoen for mikroperforering.

Som et resultat er legerte jernprodukter oftest brukt i produkter med tykkelser over 12 mikron og er ideelle for ikke-valsede applikasjoner.På den annen side, ved hjelp av intermetalliske forbindelser, dannes en meget fin metallkornstruktur som gjør produktet svært duktilt og dermed oppnår høye forlengelses- og sprengfasthetsverdier.

Denne egenskapen er nødvendig for applikasjoner hvor strukturen er brettet flere ganger og aluminiumsplaten må ha tilstrekkelig forlengelse til å deformeres i bøyeområdet uten å gå i stykker.

De mest representative sluttbrukene er kaldformede blisterpakninger, flaskekorker og sjokoladeomslag.

– 8011: Det er en aluminium-jern-mangan-legering.Tilsetning av mangan øker styrken til aluminiumsfolien.Ferromangan-legeringer er egnet der det kreves svært høy styrke.

Al-Fe-Mn-legeringer brukes vanligvis for produkter der forlengelsesreduksjon ikke er kritisk, men styrken er kritisk for forbindelsen eller nødvendig for transformasjonsprosessen.

Aluminiumsfolie er mye brukt i mat- og farmasøytisk emballasje fordi den fullstendig blokkerer lys og oksygen (forårsaker fettoksidasjon eller harskning), lukt og smak, fuktighet og bakterier.Aluminiumsfolie brukes til å lage langtidsholdbar emballasje (aseptisk emballasje) for drikkevarer og meieriprodukter som kan lagres uten kjøling.

Folielaminater brukes også til å pakke mange andre oksygen- eller fuktighetsfølsomme matvarer, tobakk, i form av poser, konvolutter og rør, samt manipulasjonssikre lukkinger.

Foliebeholdere og -brett brukes til baking av bakevarer og pakking av takeaway, spiseklare godbiter og kjæledyrmat.

Aluminiumsfolie er også mye brukt til termisk isolasjon (barriere og reflekterende), varmevekslere (termisk ledning) og kabelkappe (for barriere og elektrisk ledningsevne).

– Generell fleksibel beholder

– Pasteuriserbare beholdere (retort)

– for tetra-beholdere

– med varmeforseglingsbelegg

– med selvklebende belegg

– husholdning

– Kondensatorer

– Videokabel

- Gull eller andre farger

– Belagt for farmasøytisk blister

– Preging

– med PE-belegg

– for sjokolademynter

– Bølgepapp

– med non-stick belegg

– Belagt for ostemballasje

– Ølflaskekorker –

tannkrem tube

– for varmevekslere

Aluminiumsfolie kommer i forskjellige formater:

Tilgjengelige legeringer:

– 1235

– 8011

– 8079

– Tykkelse: Typiske kommersielle tykkelser er 6 mikron til 80 mikron.Andre indikatorer bør refereres.

– Ulike stenger, de mest brukte er H-0 (myk) og H-18 (hard).

– Bruksområde: Ark for visse bruksområder, for eksempel retortable beholdere, farmasøytiske beholdere, etc., krever spesielle mikroporøse spesifikasjoner.

– Fuktbarhet: Klasse A

– Bruk om nødvendig en annen type belegg.Kan varmeforsegles, farges, trykkes, preges, bølgepapp, etc.

folie 3

Innleggstid: 22. november 2022